
عیار اقتصاد – خراسان جنوبی که از قطب های تولید صنایع دستی کشور محسوب می شود از حضور بسیار پررنگ بانوان سلاطین استان در این عرصه برخوردار است بطوریکه بر اساس آمار منتشر شده ۸۰ درصد صنایع دستی این استان شرقی کشورمان به دست زنان تولید میشود.
کاربرد صنایع دستی
صنایع دستی علاوه بر آن که در انتقال میراث فرهنگی مردم این خطه نقش دارند در ارتقا توانایی های اقتصادی خانواده بخصوص در سالهای اخیر که این منطقه از کشور با خشکسالی و بیکاری ناشی از آن دست به گریبان است بسیار موثر است.
نقش بانوان سلاطین
در این بین سهم ۸۰ درصدی بانوان سلاطین در تولید انواع صنایع دستی در کنار دیگر کارهای مولدی که در کشاورزی و امور خانه داری به عهده دارند هم به رشد اقتصادی استان کمک کرده و هم به تقویت توانایی های مالی خانواده کمک انکارناپذیری می کند.
گزارش خبرگزاری تسنیم
در همین رابطه، بر اساس گزارشی که در خبرگزاری “تسنیم” منتشر شده است، عباس زاده معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفته است که در این استان بیش از ۶ هزار صنعتگر فعالیت دارند که جاجیم بافی، سفالگری، برک بافی، ترکه بافی، سفره بافی، پارچه بافی سنتی، بافتههای قالی و گلیم بافی از جمله رشتههای صنایع دستی پر رونق در استان است.
مزیت های صنایع دستی
وی با تاکید بر این نکته که “صنایع دستی زمینه مطلوبی برای اشتغالزایی دارد و عامل موثری بر افزایش درآمد خانوار است”، اظهار داشته است که فعالیت بانوان سلاطین در زمینه صنایع دستی به عنوان مکمل اقتصاد کشاورزی و دامداری مانع از مهاجرت دائمی یا فصلی روستائیان میشود و منبع درآمدی برای خانوادههای روستایی است.
گفته های یکی از مقامات استانی
گفته های این مقام استانی نشانگر این موضوع است که تولیدات صنایع دستی که بسیار متنوع و دارای ارزش افزوده بسیار است می تواند براحتی افزایش یابد چرا که آموزش و ترویج آن با سرمایه اندک ممکن است در حالیکه نتیجه آن ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی خواهد بود.
صنایع دستی خراسان جنوبی
۸۰ رشته صنایع دستی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد ۴۰ رشته فعال است . در حال حاضر به نظر می رسد از این ظرفیت بسیار بزرگ در راستای اشتغالزایی به خوبی استفاده نشده است زیرا هنرمندان صنایع دستی استان با مشکلات زیادی در زمینه بازاریابی محصولات خود روبرو می باشند.
دیدگاهها