
خارجیها برای تخریب آثار تاریخی ایران آدم اجیر میکنند
دیوارنویسی و صدمه زدن به تمدن ایرانی
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت: بعضی از دیوارنویسیها به صورت هدفمند و با دستور اسپانسرهای خارجی در جهت صدمه زدن به تمدن ایرانی اتفاق میافتد
از جمله مهم ترین عامل تخریب آثار باستانی
سیدهادی احمدی، مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس،در پاسخ به پرسش مخاطبین «فارس من»، مبنی بر دیوارنویسی جدیترین عامل تخریب آثار باستانی کشور است، گفت: متاسفانه این دیوار نویسیها بر روی آثار تاریخی و میراث کشور به سختی پاک میشود و پاک کردن آن نیز هزینه و انرژی زیادی از دولت میگیرد.
ثبت پرونده ی قضایی در هنگام تخریب آثار تاریخی
وی بیان داشت: یگانهای حفاظت و مراقبت میراث فرهنگی در بخشهای مختلف حضور دارند و اگر هنگام دیوارنویسی یا تخریب آثار تاریخی توسط یگان حفاظت ما دیده شوند بلافاصله با پرونده قضایی به واحدهای قضای ذیربط این افراد معرفی خواهند شد.
توجه پلیس در صورت نبودن یگان ویژه
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت:معمولا زمانهایی این نوشتهها و تخریبها انجام میشود که یگان حفاظت ما حضور ندارد و در این بخش باید پلیس هم توجه جدی به این موضوع داشته باشد.
تخریب آثار باستانی توسط عده ایی آدم بی فرهنگ
احمدی بیان داشت:در جاهایی که نگهبانی حضور ندارد عدهای آدم بیفرهنگ نسبت به دیوارنویسی بر روی آثار تاریخی اقدام میکند و این اتفاق به عنوان پدیده وندالیسم در دنیا شناخته شده است و باید فرهنگ سازی در این زمینه صورت بگیرد و نقش رسانهها بسیار حائز اهمیت است.وی تاکید کرد: در گذشته با فرهنگ سازی صورت گرفته در بعضی از جاها دیوار نویسی بر روی آثار تاریخی کمتر شده ولی متاسفانه در بعضی جاها این موضوع خیلی بدتر شده است.
اجیر کردن افراد خارجی جهت صدمه زدن به نقش های برجسته
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگ گفت: متاسفانه دیوارنویسی به صورت هدفمند و به جهت صدمه زدن به تمدن ایرانی اتفاق میافتد و حتی تخریب نقشهای برجسته در ایران اسپانسرهای خارجی نیز دارد، یعنی افرادی را اجیر میکنند تا آثار تاریخی کشورمان را تخریب کنند.
کمک مردم در حفظ آثار باستانی
احمدی افزود: در حال حاضر ۳۲ هزار اثر فاخر و تاریخی در کشور وجود دارد که ما یگانهای مراقبت کافی در این خصوص نداریم و باید خود مردم در این باره حساس شوند و فرهنگسازیها افزایش یابد تا شاهد تخریب فضاهای تاریخی و میراثی کشور نباشیم.
دیدگاهها