
عیار اقتصاد – کشف یک قبرستان باستانی شامل ۳۰۰ مقبره در شمال چین، نکات جدیدی درباره فرهنگهایی که در طول جاده ابریشم رشد و توسعه یافته بودند آشکار کرد.
قبرستان باستانی رشووی
قبرستان باستانی “رشووی” (Reshui) بدون شک یک مکان باستانی کم نظیر در بخش”دولان” (Dulan) استان چینگهای است که شامل ۳۰۰ مقبره می باشد. کارشناسان معتقدند که قدمت آنها به قرون ششم و هشتم، باز میگردد.
مزایای کشف این مقبره
شاید بتوان گفت که کشف این مقبره باستانی خواهد توانست همانند یک نورافکن در جهت روشن کردن زوایای ناشناخته این برش از تاریخ چین عمل نماید و یا شاید هم بر سایه های تیره آن بیافزاید.
دزدی های انجام شده و صدمه زدن به آثار
پس از کسب شهرت در سالهای اخیر، دزدیهای مستمری در این مقبره باستانی انجام شده است که منجر به نابودی گنجینههای بسیاری که در این محل دفن شدهاند گردیده است. با این وجود، در مارس ۲۰۱۸، یک مبارزه قانونی در سطح ملی برای مبارزه با تاراج مقبره باستانی و بازیابی آثار باستانی از دست رفته برای پایان دادن به این هرج و مرج آغاز شد.
کشفیات مفید درمقبره باستانی
از آن زمان به بعد، کشفیات مفیدی که در آنجا انجام شد، و در نهایت باعث اضافه شدن قطعات بیشتری به پازلی که جاده باستانی ابریشم را میسازند، شده است.دیوار بیرونی آرامگاه تازه کشفشده ۳۳ متر از شرق به غرب و ۳۱ متر از شمال به جنوب است و با لایههای ضخیمی از خاک ساخته شدهاست. .فراوانی یافتهها در آثار میراث فرهنگی، شواهدی از نقش حیاتی آن در مبادلات متقابل فرهنگی در آن زمان ارائه میدهد.
کشفیاتی از زمان ساسانیان
تعداد زیادی از مصنوعات ساختهشده از ورقههای چوبی که حاوی کلمات تبتی، ظروف طلا، تکههای ابریشم ، فیروزهای، و کریستال بودند نیز در آنجا کشف شدند. برخی از الگوهای تزیینی در مورد این اقلام، سبکهای معماری ساسانیان را نشان میدادند – یعنی در اصل از ایران امروزی و آسیای مرکزی که در آن زمان در مالکیت ایران بود به آن مقبره منتقل شده اند.
از جمله یافته های باستان شناسی جدید در قبرستان باستانی
یافتههای باستانشناسی جدید در شمال غربی چین از متون تاریخی مربوط به جاده ابریشم از سلسله تانگ (Arc – ۹۰۷ – ۹۰۷) تا عصر مدرن و اوج رونق اقتصادی و اقتصادی در تاریخ سلسله های چین پرده برداشت.در آن زمان، این منطقه شاهد ظهور و سقوط حکومت تانگ و پادشاهی Tubo تبت (۸۴۲ میلادی) و نیز چندین حکومت دیگر بود که از نزدیک به هم متصل بودند.
کشف آثار قدرتی از سلسه تانگ
برای مثال، در لبه شرقی فلات تبت ، کشفیات باستانشناسی که در ماه سپتامبر در بخش خودمختار تبت در گانسو انجام شد، شواهد بیشتری از the Tuyuhun – یک قدرت حیاتی در این قبرستان باستانی که متعلق به سلسله تانگ بود، آشکار ساخت.
در ماه نوامبر نیز، یک کشف دیگر در استان چینگهای به مقام اداره میراث فرهنگی ملی چین اشاره کرد.
کشف باستان شناسان در همین ناحبه
باستان شناسان در یک شیب کوهستانی در همین ناحیه و در طی یک حفاری سالیانه، مقبرهای با نقاشیهای دیواری عالی کشف کردند.نقاشیهای دیواری شامل صحنههای شکار و مهمانی، حیوانات و گلها و نیز دیگر مراسم شادمانی است.