لزوم همکاری کشورهای منطقه در اکتشافات تاریخی و باستان شناسی
همکاری در راستای باستان شناسی

لازمه ی همکاری کشورهای همسایه در اکتشافات تاریخی
افزایش همکاری کشورهای عضو اکو
وزیر میراث فرهنگی پیشنهاد کرد کشورهای منطقهای عضو اکو همکاریهای خود را در اکتشافات و باستان شناسی به منظور کشف بخش مهمی از فرهنگ و تمدن بشری گسترش دهند.
آمادگی ایران برای همکاری خارج از مرزی
علی اصغر مونسان در هفدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی که با حضور مسوولان و کارشناسان علم باستان شناسی در موزه اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه گسترش پژوهش و اکتشاف در حوزه تاریخی منطقه اکو از اولویتهای بخش باستانشناسی در پژوهشگاه میراث فرهنگی است افزود: ایران برای همکاری در زمینه اکتشافات باستان شناسی در حوزه ایران فرهنگی و خارج از مرزهای رسمی کشور آمادگی دارد.
از جمله برنامه های الویت گرفته در سال آینده
وی گفت: باستان شناسی بخش مهمی از پیکره فرهنگی و تاریخی است که نمادهای تمدن بشری را احیا میکند و در معرض نمایش زندگی روزمره میگذارد.وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: اکتشاف در سایت تاریخی جیرفت در اولویت برنامههای اکتشافی پژوهشگاه وزارتخانه در سال آینده است.
بخش مهم تاریخ تمدن بین النهرین
آقای مونسان گفت: سایت تاریخی جیرفت از بخشهای مهم تاریخ تمدن بین النهرین است که سال آینده باید توجه ویژهای به این منطقه شود.وی افزود: میراث فرهنگی مربوط به یک اثر تاریخی و یا یک شییء تاریخی نیست بلکه موضوعی فراتر است و هرکدام سندی از هویت یک ملت و از تاریخ نیاکان آن است.
رونمایی از کتاب باستان شناسی در این نمایشگاه
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: میراث تاریخی تشکیل دهنده تجربیات بشر در طول تاریخ است تلاشهایی که بشر برای بقای خود و ایجاد تمدن داشته و گرچه در محدود جغرفیایی هر کشور است، اما مجموع آن تمدن جهانی بشر را در بر میگیرد و متعلق به تمام مردم جهان است.گفتنی است در این مراسم از کتاب گزارش سالانه باستان شناسان رونمایی شد.