تلاش ایران برای ثبت جهانی چند پرونده مشترک میراث ناملموس
میراث ناملموس

تلاش ایران برای ثبت جهانی چند پروژه مشترک در حوزه میراث ناملموس
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گفت: در سال آینده چند پرونده مشترک در حوزه میراث نامشهود را با کشورهای مختلف به نتیجه نهایی میرسانیم.
ثبت جهانی ساختن و نواختن دو تار به نام ایران
علیاصغر مونسان درباره چند پرونده مشترک در حوزه ارث ناملموس، گفت: با تلاشهای صورت گرفته، مهارتهای ساختن و نواختن دوتار به نام ایران ثبت جهانی شد که با توجه به ظرفیتهایی که در ایران وجود دارد، سال آینده در حوزه ارث نامشهود خبرهای خوشی را خواهیم داشت و چند پرونده را با مشارکت کشورهای مختلف به نتیجه نهایی خواهیم رساند.
افزایش حوزه نفوذ ایران با ثبت پرونده های ارث نامشهود
وی افزود: ثبت مشترک پروندههای میراث ناملموس علاوه بر اینکه باعث قرابت بیشتر ایران با کشورهای مختلف خواهد شد، نشاندهنده حوزه نفوذ ایران است از این رو برنامههای بسیار خوبی را برای تهیه پروندههای مشترک در حوزه میراث نامشهود داریم.
افزایش ثبت جهانی پرونده های میراث ناملموس
مونسان اضافه کرد: با حداکثر توان و حداکثر سهمیهای که داریم بهدنبال ثبت جهانی پروندههای ارث نامشهود هستیم و یکی از موضوعاتی که در این میان بهطور جدی دنبال میکنیم تهیه پروندهها به صورت مشترک است.
اهمیت حوزه میراث فرهنگی ناملموس از حوزه ملموس کمتر نیست
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه صحبتهای خود گفت: اهمیت حوزه میراثفرهنگی ناملموس کمتر از حوزه ملموس نیست از این رو بهدنبال ثبت جهانی آثار حوزه میراث ناملموس بهصورت مشترک هستیم.
ثبت جهانی در یونسکو مرتبط با پرونده ی ساختن ونواختن دوتار ایران
در چهاردهمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در بوگوتا پایتخت کلمبیا، پرونده مهارتهای سنتی ساختن و نواختن دوتار که از سوی ایران ارائه شده بود، با کسب نظر موافق اعضای این کمیته، در فهرست یونسکو ثبت جهانی شد.
رایزنی ایران با کشورهای همسایه برای ثبت جهانی میراث ناملموس
ایران در حاشیه نشست کمیته میراث بشری یونسکو با کشورهای ترکیه، روسیه، عراق، آذربایجان، تاجیکستان، پاکستان، ازبکستان و افغانستان برای تهیه پروندههای مشترک رایزنی کرده است، تهیه پروندههای مشترک ارث نامشهود با کشورهای همسایه در اولویت برنامههای ثبت جهانی میراث ناملموس وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار دارد.
سهمیه ملی کشورهای عضو کنوانسیون
با توجه به اینکه سهمیه ملی کشورهای عضو کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی نامشهود برای ثبت جهانی محدود به یک پرونده برای هر دو سال است، راهبرد ایران تاکید بر تهیه پرونده های مشترک است.
اجلاس کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو که از ۹ تا ۱۴دسامبر( ۱۸ تا ۲۳ آذر) در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار شد.
ع